VLOERBEWERKING

Home VLOERBEWERKING
  • Kogelstralen
  • Zandstralen
  • Vloerfrezen
  • Vloerschuren

Voor alle vloerbewerking moet je bij Zaniboo zijn

Vloerbewerking vraagt de nodige kennis, ervaring en de juiste machines als je het risico op schade liever wilt vermijden. Zaniboo specialiseert zich reeds heel wat jaren in specifieke vloerbewerkingstechnieken. 

Veiligheid, netheid en een vlekkeloos resultaat dragen wij hoog in het vaandel. We voeren de werken nauwkeurig uit met een minimum aan stof en geluidshinder. Ook efficiëntie staat bij Zaniboo centraal. Onze expertise en performante machines stellen ons in staat om grote vloeroppervlaktes op korte termijn aan te pakken.

Dit en nog veel meer kunnen wij voor jou doen:

  • Oneffenheden verwijderen
  • Markeringen, epoxy, verf- of lijmresten, cementsluier, … weghalen
  • Coatings verwijderen
  • Krassen wegschuren
  • Sleuven frezen
  • Antislip maken


Bij Zaniboo kan je terecht voor verschillende soorten vloerbewerking. Op basis van jouw noden en wensen bepalen we de meest aangewezen en kostenefficiënte aanpak.


SCHUREN
Deze techniek wenden we aan om bijvoorbeeld zowel nieuwe als bestaande betonvloeren proper en/of volledig effen te maken. In sommige omgevingen zijn gladde vloeren immers een basisvereiste en kunnen zelfs de kleinste niveauverschillen voor problemen zorgen. Denk aan magazijnen of productiehallen waar automatische machines zoals heftrucks het best presteren op egale grondoppervlaktes. Zaniboo beschikt over gespecialiseerde machines met diamantsegmenten en de juiste knowhow om ongelijke of beschadigde vloeren aan te pakken.


“Onder de indruk van de snelheid waarmee Zaniboo ter plaatse kwam én hoeveel oppervlakte ze op korte termijn onder handen konden nemen. Heel tevreden met het eindresultaat. Fantastisch!”


FREZEN
Beton frezen betekent dit dat we een dun laagje beton van de vloer verwijderen. Als je een nieuwe beschermlaag of andere vloerbedekking wilt aanbrengen, is het namelijk aangewezen om eerst een oud laagje weg te laten nemen. Zo kan de nieuwe laag beter hechten of is er voldoende ruimte om er een andere vloer op te leggen. Maar je kan de vloer ook gewoon laten frezen om vlekken en krassen te verwijderen.
Onze krachtige en nauwkeurige freesmachines stellen ons in staat om zowel beton, asfalt alsook oude coatings af te nemen. Concreet kan het gaan over enkele millimeters tot meerdere centimeters. Hoeveel we kunnen af frezen, hangt af van de situatie die wij steeds vooraf ter plaatse komen inschatten en bespreken.
Daarnaast kunnen we ook sleuven frezen in betonvloeren, bijvoorbeeld om leidingen of vloerverwarming weg te kunnen werken. In sommige gevallen schakelen we over naar een 
vloerzaagtechniek.


KOGELSTRALEN
Door te kogelstralen wijzigt de structuur van de oppervlakte. Het is een ideale techniek om de vloer antislip te maken. Of om markeringen, oude coatings, vloer- of verfresten, cementsluier, … te verwijderen.

Kogelstralen gebeurt vaak omwille van praktische of veiligheidsredenen: je zal minder snel uitglijden. Ideaal in stallingen voor dieren of aan de inkom van een gebouw. Soms is er ook een esthetische reden met oog op een mooier, ander uitzicht van de vloer.
Tijdens het kogelstralen projecteren onze professionele straalmachines kleine metalen bolletjes aan een extreem hoge snelheid tegen de betonoppervlakte. Door de impact verandert de structuur van de vloer. 
Zaniboo weet alles over het opruwen van grote oppervlaktes beton. Soms is kogelstralen niet de ideale techniek en kiezen we voor zandstralen. 


“Heel fijn dat je ook een mooi gestraalde vloer kan krijgen zonder stof en straalbanen. Heerlijk vakmanschap noem ik dat. Zaniboo is zalig om mee te werken: een aanrader!” 


ZANDSTRALEN
Soms is er onvoldoende plaats voor onze kogelstraalmachines. In dat geval kiezen we ervoor om te zandstralen. Hiermee zijn we in staat om ook kleinere oppervlaktes of moeilijker bereikbare plaatsen aan te pakken. Net zoals bij kogelstralen verandert de structuur van het oppervlak. Bij zandstralen gebeurt dit niet door metalen bolletjes tegen de oppervlakte te schieten maar een ander materiaal. Vaak is dat zand maar afhankelijk van de ondergrond kan er ook ander type materiaal zijn. Zandstralen kan zowel ingezet worden om vloeren antislip te maken of te reinigen.


“Ik wist niet dat je dit antislip effect kon bekomen op deze manier. Echt blij dat we hiervoor op het advies van Zaniboo konden rekenen, ‘t is tip top in orde.”


De ene techniek genereert meer stof dan de andere. Dankzij ons moderne machinepark zijn wij in staat het stof tot een minimum te beperken. Hiervoor gebruiken we stofafzuiginstallaties die het vrijgekomen stof onmiddellijk opvangen. Uiteraard laten wij de werkplaats netjes achter als ons werk erop zit.

Zaniboo werkt volledig autonoom en kan indien gewenst of noodzakelijk voorzien in elektriciteit (eigen stroomgroep), water (eigen watertank) en afvoer van het puin (eigen containers en kraan). We streven naar minimale geluidshinder en zorgen voor water- en stofopvang waar nodig.

Naast vloerbewerking kan je bij onze vakmannen terecht voor betonboringen, wand-, vloer- of kabelzagen. Voor elke techniek hebben wij specifiek opgeleide en ervaren medewerkers die iedere opdracht met oog voor detail en op een veilige, efficiënte manier tot een goed einde brengen. Op Zaniboo kan je rekenen voor een onberispelijk resultaat aan betaalbare prijzen.

Ik wil graag een offerte

Een vrijblijvende offerte?